۱۱ فروردین ۱۳۸۹، ۱۵:۴۲

ایرانگردی مهر/

مراوه تپه؛ شهر تپه های باستانی ایران

مراوه تپه؛ شهر تپه های باستانی ایران

گرگان - خبرگزاری مهر: شهرستان مراوه تپه به شهر تپه های تاریخی ایران مشهور است و گردشگران زیادی برای دیدن این اثر باستانی لحظه شماری می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، این شهرستان تاریخی از مناطق ترکمن صحرا و مرکزش شهر مراوه‌تپه است که در شمال خاوری ایران در نزدیکی مرز ترکمنستان واقع شده و در سال ۱۳۸۶ خورشیدی بخش مراوه‌تپه شهرستان کلاله به شهرستان ارتقاء یافت و از آن جدا شد.

روستای مراوه تپه در سال ۱۳۷۹ به شهر تبدیل و مراوه نامگذاری شد، این شهر در سال ۱۳۱۱ توسط آلمانیها نقشه کشی و بنا و نام این شهر از تپه باستانی واقع در شرق شهر گرفته شده‌است. 
 
دبیر ستاد دائمی تسهیلات و نظارت بر سفرهای گلستان گفت: منطقه مراوه تپه یکی از مساعدترین
مناطق کشاورزی استان به شمار می‌رود و استعداد زیادی در تولید محصولات کشاورزی دارد.
 
فریدون فعالی افزود: وجود آثاری از گذشتگان که نشان دهنده قدمت چندین ساله  آن خطه باشد و به عنوان مظهر و سمبل مطرح می شود از آن جمله ابنیه ها، تپه ها، مساجد، اماکن مذهبی و .. که نام مراوه تپه با نام یکی از این آثار که به شکل " تپه"  بنام مراوه تپه مزین می شود.
 
وی اظهار داشت: این آثار می توانند جاذبه خوبی برای جذب گردشگران از اقصی نقاط کشور شوند که خود در پیشرفت و تعالی منطقه مؤثر بوده و بعضا ایجاد شغل هایی نیز در کنار آن میسر می شود.
 
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان به تپه های این شهرستان اشاره کرد و افزود: تپه مراوه  که در شرق مراوه تپه قرار دارد و یکی از علل نام گذاری مراوه تپه نیز این تپه است و این تپه سمبل شهر است و نظیر این تپه، تپه ای نیز در ابتدای ورودی شهر از مسیر کلاله قرار دارد که فاصله تقریبی این دو تپه دو کیلومتر است.
 
وی یادآور شد: " قوشه تپه" به زبان محلی یعنی دو تپه، این تپه ها در نزدیکی روستایی به همین نام یعنی قوشه تپه در شرق مراوه تپه در فاصله ای حدود 28 کیلومتر با فاصله ای تقریبی چهار متر از هم قرار گرفته اند و شکل ظاهری آنها هیچ تفاوتی با هم ندارند و گویا روزگاری به روی این تپه ها برج و بارویی برای نگهبانی و حراست بوده است.
 
فعالی تصریح کرد: از این تپه های قدیمی کاسه ها و کوزه هایی لعابی شکسته که بر روی آن نقاشی شده بود بدست آمده است و این تپه ها را با شیب ملایمی حدود 45 درجه ساختند که انسان براحتی می تواند از هر جایی که بخواهد از پای تپه به قله آن صعود کند.
 
قطر تپه شمالی در قله آن 35 متر و قطر تپه جنوبی 40 متر است و  این تپه ها بعد از روستای قوشه تپه در کنار جاده اصلی روستای قازانقایه قرار دارند و نظر هر بیننده و رهگذری را به خود جلب می کند. 
 
علاوه بر تپه های تاریخی، آرامگاه دولت محمد آزادی و مختومقلی فراغی، قیزلز قلعه واقع در پنج کیلومتری مراوه تپه و در کنار روستای یکه چنار، تپه دهکده تک چنار، مدرسه سید قلیچ ایشان واقع در روستای کریم ایشان که از بناهای دوره قاجاریه از جمله جاذبه های تاریخی و گردشگری شهرستان مراوه تپه است.
کد خبر 1056041

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha